Rodekool salade

0
391
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 5 personen

Een simpele frisse salade met veel smaak. Met de zelfgemaakte dressing maak je er echt iets bijzonders van.

Ingrediënten

    Ingrediënten, salade:
  • 1 kleine rode kool
  • 2 middelgrote winterpenen
  • 60 gram rozijnen
  • Paar takjes peterselie
  • Voor de dressing:
  • 1 el Franse mosterd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 80 ml extra virgiene olijfolie
  • 60 ml appel azijn
  • 30 ml verse citroenrasp
  • 1 el honing
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Maak de wortels schoon en rasp deze met een grove rasp. Was de rozijntjes en laat deze uitlekken op wat keukenrol. Snijd de rodekool zeer dun en was deze. Laat de kool goed uitlekken en meng vervolgens alle ingrediënten voor de salade in een grote kom.
  2. Meng alle ingrediënten voor de e dressing met een garde in een apart schaaltje en schenk de gewenste hoeveelheid van de dressing over de salade heen.
  3. Hussel de salade goed om zodat alles bedekt wordt met de dressing en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  4. Serveer direct of bewaar in de koelkast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here