Bereidingstijd: 90 minuten
Personen: 6
Rollade Gevuld met Spinazie, pure verwennerij voor de liefhebber van rollade! En ik ben zo'n liefhebber! Omdat ik ook nog eens gek ben op spinazie is dit één van mijn favoriete rollade recepten! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 kilo varkensfilet
- zout
- peper
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 versnipperde uien
- 400gr gehakte spinazie, uitgelekt
- vers gemalen peper
- 4 eetlepels olijfolie
- 50gr boter in blokjes gesneden
Bereidingswijze
- Snij de varkensfilet in op een manier zodat het een rechthoekig stuk vlees wordt
- Sla het stuk vlees eventueel plat met een vleeshamer
- Bestrooi het met zout en peper
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in
- Verhit ondertussen de plantaardige olie in een koekenpan en fruit de ui tot deze glazig wordt
- Meng de ui met de uitgelekte spinazie. Zorg ervoor dat de spinazie goed uitgelekt is. Verwijder zonodig extra vocht doormiddel van een zeef en een pollepel (druk met de pollepel het vocht eruit)
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over het midden van het stuk vlees en rol het vervolgens strak op
- Bind het vast met keukentouw en bestrooi de rollade met vers gemalen peper aan alle kanten
- Verhit de olijfolie in een braadpan en braad de rollade aan alle kanten kort aan
- Leg de rollade in de ingevette ovenschaal en verdeel de blokjes boter over de rollade
- Bak de rollade in ongeveer 60 minuten gaar in de oven
Details
Tip: Serveer de rollade met gebakken aardappeltjes!
Benodigdheden
Vleeshamer, oven, keukentouw