Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 16
Rolletjes Van Gerookte Zalm Met Roomkaas zijn super lekker en gemakkelijk te maken. Een ideaal hapje voor bij een lekker glas witte wijn! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 200gr gerookte zalmfilet plakjes
- 200gr roomkaas
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel citroenrasp
- 1/2 ui, fijngehakt
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel gedroogde dille
- crackers of toastjes
- een paar takjes verse dille
Bereidingswijze
- Rol plasticfolie riant uit op het aanrechtblad
- Leg de plakjes zalm aaneensluitend op de plastic folie zodat het ongeveer 15cm lang is en 7cm breed is
- Prak de roomkaas zacht en voeg de citroensap, citroenrasp, ui, zout en gedroogde dille toe. Prak het tot een glad geheel
- Verdeel de roomkaas vervolgens gelijkmatig over de zalm
- Rol het geheel in lengte tot een lange rol
- Zet de zalmrol minimaal een dag in de koelkast
- Haal de rol net voor het serveren uit de koelkast en snij het in 16 gelijke plakjes
- Leg de plakjes op crackertjes of toastjes en garneer het met de verse dille