Gerookte Zalm Met Roomkaas Rolletjes

0
2717
rolletjes-van-gerookte-zalm-met-roomkaas
rolletjes-van-gerookte-zalm-met-roomkaas
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 16

Tapas zoals deze Rolletjes Van Gerookte Zalm met Roomkaas zijn kleine gerechten die in Spanje worden geserveerd als tussendoortje bij een drankje. De oorsprong van tapas is niet helemaal duidelijk, maar er zijn verschillende theorieën over hoe het concept is ontstaan.

Een veelvoorkomende theorie is dat tapas zijn ontstaan in Andalusië, in het zuiden van Spanje. Volgens deze theorie werden tapas oorspronkelijk gebruikt om glazen bier af te dekken om te voorkomen dat er vliegen in terecht kwamen. De kleine hapjes die bovenop de glazen werden geplaatst, waren bedoeld om de honger van de drinker te stillen. Later evolueerden deze hapjes tot de tapas zoals we die vandaag de dag kennen. In Andalusië is het nog steeds de gewoonte om een gratis tapas te serveren bij een glas bier of een glas wijn. Het lijkt wel alsof het een wedstrijd is tussen bars en restaurants wie de beste tapas heeft. Het is dan ook heel normaal om dat te vragen en een Spanjaard zal je dan ook graag zijn mening vertellen.

Een andere theorie is dat tapas oorspronkelijk werden geserveerd in herbergen als gratis eten voor de reizigers die daar verbleven. Deze kleine hapjes werden vaak gemaakt van restjes voedsel die overbleven van de hoofdmaaltijden. Het idee was om de gasten een beetje extra voedsel te geven om hun honger te stillen, zonder de kosten voor de herberg te verhogen.

Tapas werden pas echt populair in de jaren 1950 en 1960, toen de Spaanse economie begon te groeien en er meer sociale en recreatieve activiteiten kwamen. Tapasbars werden steeds populairder en begonnen zich te verspreiden over het hele land. Tegenwoordig zijn tapas een belangrijk onderdeel van de Spaanse eetcultuur en worden ze over de hele wereld geserveerd. Deze Rolletjes Van Gerookte Zalm Met Roomkaas zijn erg gemakkelijk te maken en je hebt snel heerlijke Tapas op tafel staan of bij een heerlijk glas wijn om je gasten te verwennen.
Klik hier voor meer tapas recepten

Rolletjes Van Gerookte Zalm Met Roomkaas zijn super lekker en gemakkelijk te maken. Een ideaal hapje voor bij een lekker glas witte wijn! Veel kookplezier!

Ingrediënten

 • 200gr gerookte zalmfilet plakjes
 • 200gr roomkaas
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 eetlepel citroenrasp
 • 1/2 ui, fijngehakt
 • 1 theelepel zout
 • 1 eetlepel gedroogde dille
 • crackers of toastjes
 • een paar takjes verse dille

Bereidingswijze

 1. Rol plasticfolie riant uit op het aanrechtblad
 2. Leg de plakjes zalm aaneensluitend op de plastic folie zodat het ongeveer 15cm lang is en 7cm breed is
 3. Prak de roomkaas zacht en voeg de citroensap, citroenrasp, ui, zout en gedroogde dille toe. Prak het tot een glad geheel
 4. Verdeel de roomkaas vervolgens gelijkmatig over de zalm
 5. Rol het geheel in lengte tot een lange rol
 6. Zet de zalmrol minimaal een dag in de koelkast
 7. Haal de rol net voor het serveren uit de koelkast en snij het in 16 gelijke plakjes
 8. Leg de plakjes op crackertjes of toastjes en garneer het met de verse dille

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here