Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Romige Bloemkoolsoep Met Kaas En Croutons. Gewoon een lekkere soep! Heerlijk romig en goed van smaak. Ook nog eens simpel te bereiden. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 2 uien
- klontje boter
- 1 bloemkool
- 1 aardappel
- 1 liter groentebouillon
- 75gr geraspte kaas
- 3 eetlepels verse tijm
- 200ml volle melk
- handje vol croutons
- zout en peper
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn en fruit deze ongeveer een minuut in een klontje boter in een soeppan
- Snij ondertussen de bloemkool in roosjes en was deze in een vergiet schoon
- Schil de aardappel en snij deze in blokjes
- Voeg de bloemkool en aardappel toe en bak het geheel voor ongeveer 3 minuten in de pan
- Voeg vervolgens de groentebouillon toe, roer het door, doe de deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa en voeg de geraspte kaas toe
- Voeg 2 eetlepels tijm en de volle melk toe
- Roer het geheel goed door en laat het nogmaals 5 minuten zachtjes pruttelen
- Breng de soep op smaak met zout en peper
- Server de bloemkoolsoep in kommen en garneer het met de overgebleven tijm, croutons en een beetje extra geraspte kaas
Benodigdheden
Staafmixer