Romige Broccoli Kaassoep

0
4941
broccoli-kaassoep
broccoli-kaassoep
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4

Meer makkelijke soeprecepten, klik hier

Lekkere Broccoli Kaassoep, heerlijk tijdens de lunch met wat stokbrood erbij.. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 50gr boter
  • 1/2 ui, versnipperd
  • 300gr broccoli roosjes, schoongespoeld
  • 750ml kippenbouillon
  • 125ml witte wijn
  • 300gr geraspte belegen kaas
  • 250ml kookroom
  • 2 theelepels knoflook poeder

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuur en fruit de ui tot deze glazig is
  2. Roer de broccoli, de kippenbouillon en de witte wijn er doorheen
  3. Laat het geheel sudderen tot de broccoli gaar is na ongeveer 15 minuten
  4. Zet het vuur lager en roer de kaas er door totdat het gesmolten is
  5. Meng de kookroom en knoflookpoeder er doorheen
  6. Laat de Romige Broccoli Kaassoep ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen zodat deze nog enigszins naar wens kan indikken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here