Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4
Meer makkelijke soeprecepten, klik hier
Lekkere Broccoli Kaassoep, heerlijk tijdens de lunch met wat stokbrood erbij.. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 50gr boter
- 1/2 ui, versnipperd
- 300gr broccoli roosjes, schoongespoeld
- 750ml kippenbouillon
- 125ml witte wijn
- 300gr geraspte belegen kaas
- 250ml kookroom
- 2 theelepels knoflook poeder
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuur en fruit de ui tot deze glazig is
- Roer de broccoli, de kippenbouillon en de witte wijn er doorheen
- Laat het geheel sudderen tot de broccoli gaar is na ongeveer 15 minuten
- Zet het vuur lager en roer de kaas er door totdat het gesmolten is
- Meng de kookroom en knoflookpoeder er doorheen
- Laat de Romige Broccoli Kaassoep ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen zodat deze nog enigszins naar wens kan indikken