Romige courgette-aardappelsoep recept

courgette aardappel soep recept
courgette aardappel soep recept
Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 4

klik hier voor meer soep recepten

Deze courgette aardappel soep doet het heel goed als lunch maar is ook een originele manier om de maaltijd mee te beginnen. Schrik niet van de hoeveelheid knoflook, door het roosteren krijgt het een zachtere smaak. De roomkaas maakt de soep extra verassend én extra lekker.

Ingrediënten

    2 courgettes 4 aardappels 1/2 bolletje knoflook 2 el olijfolie 100 gram roomkaas 1 liter kippenbouillon peper/zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden en snijd het bovenste topje van de knoflook af. Verpak dit in zilverfolie, besprenkeld met de olijfolie en rooster dit 20-25 min. in de oven totdat de knoflook zacht is. Snijd de aardappels in zessen en snijd de courgette in blokjes en bak dit snel aan in een soeppan in de overgebleven olie van de knoflook. Giet de bouillon hier bij en breng het geheel aan de kook. Als de groenten goed gaar zijn zet je het gas uit en pureer je de soep met een staafmixer of blender. Breng de courgette aardappel soep op smaak met peper en zout en roer er vlak voor het serveren de roomkaas doorheen.klik hier voor meer soep recepten

Details

De geschiedenis van courgette aardappelsoep is niet precies bekend, maar het is waarschijnlijk dat het gerecht is ontstaan in mediterrane landen waar courgettes en aardappelen veel voorkomen in de keuken. Courgettes werden oorspronkelijk geteeld in Zuid-Amerika, maar zijn nu een populaire groente over de hele wereld.

Aardappelen zijn afkomstig uit Zuid-Amerika en werden pas in de 16e eeuw naar Europa gebracht. Sindsdien zijn aardappelen een belangrijk voedsel geworden in de Europese keuken en zijn ze in veel gerechten verwerkt.

Soep is een van de oudste gerechten ter wereld en wordt al duizenden jaren gegeten. In de middeleeuwen werden soepen vaak gemaakt van goedkope ingrediënten zoals groenten en granen, en werden ze gegeten als een vullende maaltijd voor arbeiders en arme mensen.

Vandaag de dag is courgette aardappelsoep een populaire en gezonde maaltijd in veel landen over de hele wereld. Het is gemakkelijk te bereiden en kan worden aangepast met verschillende kruiden en smaken om aan ieders smaak te voldoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here