Romige courgette-aardappelsoep recept

courgette aardappel soep recept
courgette aardappel soep recept
Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 4

Deze soep doet het heel goed als lunch maar is ook een originele manier om de maaltijd mee te beginnen. Schrik niet van de hoeveelheid knoflook, door het roosteren krijgt het een zachtere smaak. De roomkaas maakt de soep extra verassend én extra lekker.

Ingrediënten

    2 courgettes 4 aardappels 1/2 bolletje knoflook 2 el olijfolie 100 gram roomkaas 1 liter kippenbouillon peper/zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden en snijd het bovenste topje van de knoflook af. Verpak dit in zilverfolie, besprenkeld met de olijfolie en rooster dit 20-25 min. in de oven totdat de knoflook zacht is. Snijd de aardappels in zessen en snijd de courgette in blokjes en bak dit snel aan in een soeppan in de overgebleven olie van de knoflook. Giet de boullion hier bij en breng het geheel aan de kook. Als de groenten goed gaar zijn zet je het gas uit en pureer je de soep met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en zout en roer er vlak voor het serveren de roomkaas doorheen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here