Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4
Romige Kastanjesoep met Champignons, een heerlijk herfstsoep! De combinatie van kastanjes met de champignons, pastinaak en Sherry geeft een verrassend resultaat. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 15 tamme kastanjes
- klontje boter
- 1 wortel, in plakjes gesneden
- 1 bleekselderij, in plakjes gesneden
- 1 ui, in ringen gesneden
- 1 kleine pastinaak, in blokjes gesneden
- 250gr champignons, schoon gemaakt
- 750ml groentebouillon
- 2 eetlepels droge Sherry
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 215°C
- Maak ondertussen de kastanjes schoon (verwijder zonodig het stekelig jasje) en snijd ze in met een scherp mes. Zet hiervoor op de bovenkant van de kastanjes een kruisje
- Leg de kastanjes op een grote bakplaat, met de gesneden kant naar boven, en zet ze ongeveer 10 minuten in de oven
- Als ze open springen kun je ze uit de oven halen en af laten koelen
- Verhit ondertussen de boter in een soeppan en bak de wortel, bleekselderij, ui en pastinaak in ongeveer 4 minuten zacht
- Snij de kastanjes in stukken en voeg het samen met champignons toe aan de soeppan met groenten en bak het geheel nog eens 2 minuten
- Voeg vervolgens de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook
- Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen
- Pureer de soep in gedeelten in de keukenmachine en breng het terug aan de kook
- Voeg de Sherry toe en roer het goed door
- Breng de soep op smaak met zout en peper
Details
Tip: Garneer de soep met croutons en eventueel een beetje creme fraiche
Benodigdheden
Oven, keukenmachine