Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 2
Dit is mijn lichtere, gezondere versie van de bekende Pasta Carbonara. Voor diegene die wel veel smaak willen maar niet het vet van bacon is zalm is de perfecte vervanger! Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 200gr verse sperziebonen
- 1 versnipperde ui
- 1 eetlepel olijfoile
- 1 teentje uitgeperste knoflook
- 200ml koksroom
- 75gr geraspte Parmezaanse kaas
- 200gr zalmfilet
- 250gr spiraal (of penne) pasta
Bereidingswijze
- Was de sperziebonen en snijd de kontjes eraf
- Doe ze in een pan met koud water en breng het aan de kook
- Laat de bonen ongeveer 15 minuten zachtjes koken en laat ze vervolgens uitlekken
- Breng ondertussen een grote pan met licht gezouten water aan de kook, voeg de pasta toe en kook het volgens de verpakking
- Fruit de ui in een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan tot deze glazig is en voeg de knoflook toe
- Doe de zalmfilet in de pan en bak beide kanten gaar in ongeveer 5 minuten per kant
- Haal de zalmfilet uit de pan en zet het even apart
- Voeg vervolgens de room toe aan de pan, roer het goed door en verwarm het geheel tot net onder het kookpunt
- Roer geleidelijk de kaas er door tot de saus glad is
- Voeg de sperziebonen en de zalm toe laat het nog even zachtjes staan op een laag vuur voor 5 minuten
- Serveer de saus met de pasta en garneer het met een paar blaadjes basilicum