Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 6
Romige Pompoen Wortelsoep past natuurlijk helemaal bij deze tijd van het jaar! Serveer de soep als lunch of maaltijdsoep met een lekker stuk verse brood! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1kg pompoen
- 800gr wortels
- 60ml olijfolie
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel mosterdzaad
- 2 theelepels gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn (Djinten)
- 1/2 theelepel kardemom poeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1,5l groentebouillon
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 210°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij het in blokjes
- Verdeel de blokjes pompoen over de bakplaat en besprenkel het met 2 eetlepels olijfolie
- Zet de pompoen 30 minuten in de voorverwarmde oven
- Was ondertussen de wortels en snij het in plakjes
- Versnipper de ui en hak de knoflook fijn
- Verhit de overgebleven olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook voor ongeveer 30 seconden
- Voeg de wortel, mosterdzaad, koriander, komijn, kardemom en chilipoeder toe en bak het geheel al roerend voor ongeveer 2 minuten
- Voeg vervolgens de pompoen en groentebouillon toe, roer het goed door en laat het ongeveer 25 minuten zachtjes koken op matig vuur
- Doe iets meer dan de helft van de soep in een aparte kom en pureer het met een staafmixer tot een romig geheel
- Voeg de soep weer samen en warm het binnen een paar minuten op
- Serveer de soep in kommen en garneer het met basilicum of andere verse kruiden naar smaak
Details
Tip: Erg lekker als lunch of maaltijdsoep met een lekker stuk vers brood!
Benodigdheden
Oven, staafmixer