Romige pompoenpasta met kip

Romige pompoenpasta met kip
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4 personen

Eet smakelijk met deze romige pompoenpasta met kip. In slechts 30 minuten tover je een heerlijk gerecht op tafel.

Ingrediënten

  • 500 gram spaghetti
  • 1.5 el boter
  • 1.5 el bloem
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 kipfiletjes, in blokjes gesneden
  • 500 ml melk
  • 250 ml pompoen puree
  • 250 gram roomkaas
  • 1 el verse salie, fijngesneden
  • 1 tl zout
  • 1/4 tl peper
  • 1/8 tl kaneel
  • 1/8 tl nootmuskaat
  • Snufje cayennepeper
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet deze af en bewaar een kopje van het kookvocht.
  • Giet wat olie in een koekenpan en bak hier de ui en de knoflook in totdat de ui glazig is. Voeg de kip toe samen met een klein Snufje peper en zout en bak deze gaar en bewaar voor later.
  • Zet een grote hapjespan op het gasfornuis en verwarm hier de boter in op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer dit met een garde totdat deze een donkere kleur krijgt en noot-achtig ruikt. Voeg nu de melk beetje bij beetje toe en blijf roeren. Zet het vuur iets hoger en blijf het mengsel roeren totdat deze begint te bubbelen en dik begint te worden.
  • Zet het gas uit en voeg de pompoen puree, de roomkaas, de helft van de salie, peper, zout, kaneel, nootmuskaat en de cayennepeper toe en meng dit door de saus heen. Blijf het mengsel roeren totdat de roomkaas is gesmolten en je een gladde saus hebt. Voeg nu de kipstukjes toe en meng deze door de saus.
  • Voeg de spaghetti nu toe en meng dit. Voeg indien nodig wat van het kookvocht toe.
  • Serveer de pasta met de rest van de salie en parmezaanse kaas.
  • LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here