Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 300gr tagliatelle
- 2 eetlepels olijfolie
- 300gr reepjes bacon
- 5 losgeklopte eierdooiers
- 125ml slagroom
- 50g geraspte pittige kaas
- 25g roomboter
- 30gr verse fijngesneden peterselie
- versgemalen peper en zout
Bereidingswijze
- Volg de aanwijzingen op de verpakking en kook de tagliatelle beetgaar. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de baconreepjes bruin en knapperig
- Klop ondertussen de eierdooiers los met de slagroom en de helft van de geraspte kaas
- Giet de tagliatelle af. Roer het roommengsel door de bacon en zorg dat het vuur eronder uit is
- Voeg nu de tagliatelle erbij en schep het geheel voorzichtig om, zodat het roommengsel rond alle slierten stolt. Roer vervolgens de klontjes boter erdoor
- Bestrooi het gerecht met de de rest van de kaas en de peterselie. Breng het geheel op smaak met peper en zout