Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 4
Romige Tomaat Sinaasappel Soep, verrukkelijk! Dit recept is echt de moeite waard om te proberen. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 stuks prei, in fijne ringen gesneden
- 2 wortels, fijn gesneden
- 2 stuks bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 800gr gepelde tomaten
- 1 liter groentebouillon
- 150ml (vers geperste) sinaasappelsap
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook kort op middelhoog vuur
- Voeg de prei, wortel, bleekselderij en gemalen komijn toe en bak het geheel voor ongeveer 4 minuten
- Voeg de gepelde tomaten toe en roer het goed door elkaar
- Laat het geheel zachtjes pruttelen voor ongeveer 2 minuten voordat je de groentebouillon en sinaasappelsap toe voegt
- Doe deksel op de pan en laat het geheel 20 minuten koken
- Laat de soep 10 minuten afkoelen en pureer het met een staafmixer tot een mooie gladde romige soep
- Warm de gepureerde soep nog even op voor het serveren
Details
Tip:Garneer de soep met verse kruiden en naar smaak een beetje creme fraiche.
Benodigdheden
Staafmixer