Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Romige Vissoep met Zalm, een lekkere vissoep met verassende frisse smaak! Serveer de soep met vers afgebakken stokbrood als lunch of als voorgerecht. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui in ringen gesneden
- 2 stengels bleekselderij
- 1 teentje uitgeperste knoflook
- 200ml witte wijn
- 400ml visbouillon
- 2 eetlepels bloem
- 300gr gemengde zeevruchten
- 200gr zalmfilet in blokjes gesneden
- 1 theelepel gedroogde dille
- 125gr creme fraiche
- bosje fijngehakte verse dille
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en bleekselderij voor ongeveer 5 minuten
- Voeg de knoflook toe en bak het geheel nog één minuut
- Voeg de wijn toe en laat het 5 minuten pruttelen op hoog vuur zodat de meeste van het vocht verdampt
- Roer vervolgens de bouillon door het geheel en laat het 10 minuten zachtjes koken
- Meng de eetlepels bloem met een paar eetlepels heet water zodat er een papje ontstaat. Voeg het toe aan de bouillon
- Voeg de gemengde zeevruchten, zalmfilet en gedroogde dille toe. Laat het geheel een paar mintuten sudderen op laag vuur
- Voeg als laatste de creme fraiche toe en laat de Romige Vissoep met Zalm nog 5 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
- Garneer de soep als laatste met de fijngehakte verse dille
Details
Tip: Serveer de vissoep met vers afgebakken stokbrood.