Roomboter browniecake

Bereidingstijd: 85 minuten
Personen: 6 personen

Heb je zin in wat lekkers? Probeer dan eens deze brownie roombotercake. Het is even wat werk, maar je krijgt er ook veel voor terug.

Ingrediënten

    Voor de brownie:
  • 140 gram pure chocolade
  • 50 gram boter
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 ei
  • 35 gram bloem

  • Voor de cake:
  • 120 gram boter, op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 120 gram bloem, gezeefd
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 50 ml melk

Bereidingswijze

  1. Vet een cakevorm in of bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de boter en chocolade in een schaal boven een pan heet water 'au Bain Marie'. Neem de schaal van de hitte af en laat de gesmolten chocolade wat afkoelen. Voeg de bruine suiker toe en roer deze door het mengsel heen.
  3. Voeg het ei toe en meng deze door het beslag heen. Voeg vervolgens de bloem toe en spatel deze door het beslag.
  4. Schenk het brownie beslag in de cakevorm en bak deze 15 minuten lang in de oven.
  5. Maak ondertussen het beslag voor de cake. Mix de boter en suiker tot een romige massa. Voeg de eieren één voor één toe en zorg er voor dat elk ei volledig wordt opgenomen in het beslag.
  6. Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe en vouw dit door het beslag heen. Voeg de melk toe en meng ook dit door het beslag.
  7. Schenk het cake beslag over de brownie en bak de cake 25-30 minuten lang in de oven.
  8. Controleer de gaarheid met een satéprikker. Als deze schoon uit de cake komt is de cake gaar. Laat de cake volledig afkoelen voordat je 'm aansnijdt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here