Rozemarijnbrood

Rozemarijnbrood recept
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: Rozemarijnbrood minuten
Personen: 1 brood

Ik moet zeggen dat dit een van de lekkerste broden is die ik heb gemaakt. Alleen het deeg ruikt al heerlijk. Het hele proces kost zo’n 24 uur maar schrik niet: je hebt er maar 15 minuten werk aan én het deeg hoeft niet gekneed te worden.

Ingrediënten

  • 3 kopjes bloem
  • 3 flinke teentjes knoflook, fijngesneden
  • eetlepel verse fijngesneden rozemarijn
  • 1 1/4 theelepel zout
  • zwarte peper
  • 375 ml water op kamertemperatuur
  • 1/2 theelepel droge gist

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, knoflook, rozemarijn, zout, peper en de gist in een grote kom.
  2. Giet het water bij de bloem en roer totdat je een nat, plakkerig deeg hebt.
  3. Dek de kom af met plastic folie en laat deze op kamer temperatuur staan. Na 18-24 uur zal je zien dat er grote bubbels in het deeg ontstaan.
  4. Vet een gietijzeren pan of rond bakblik in en bestuif deze met bloem.
  5. Bestuif het aanrecht met wat bloem en vorm het deeg tot een ronde bal.
  6. Leg het deeg in de pan en bedek deze met een schone theedoek. Laat het deeg rijzen totdat het 2 keer zo groot is. Dit duurt ongeveer 2 uur.
  7. Verwarm de oven voor op 225 graden en bak het brood voor 30-40 minuten serveer warm met wat boter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here