Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 15
Koekjes bakken is altijd leuk! En vaak is het resultaat nog lekkerder dan wanneer je ze in de winkel koopt. Deze Rozijnen Pindakaas Koekjes zijn verrukkelijk. Door muesli toe te voegen en niet te veel pindakaas te gebruiken overheerst de pinda smaak niet en is dit gewoon een lekker koekje. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 100gr muesli
- 125gr bloem
- 1 theelepel zout
- 1 zakje (16gr) bakpoeder
- 100gr rozijnen
- 50gr boter
- 75gr bruine basterd suiker
- 100gr kristalsuiker
- 200gr pindakaas
- 2 eieren
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed twee bakplaten met bakpapier
- Meng de muesli met de bloem, zout en een zakje bakpoeder in een grote kom
- Laat de rozijnen 15 minuten in een kom met lauw water wellen
- Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur
- Doe de gesmolten boter samen met de bruine basterdsuiker en kristalsuiker in een grote kom
- Roer het goed door elkaar zodat de suiker enigszins oplost
- Roer de pindakaas door het mengsel zodat er één geheel ontstaat
- Voeg de eieren toe en klop het geheel tot een gladde massa
- Laat ondertussen de rozijnen goed uitlekken op een vel keukenpapier
- Voeg het natte mengsel toe aan het droge beslag en kneed het tot een koekjes beslag
- Voeg de rozijnen toe en kneed het beslag tot 15 gelijke bolletjes deeg
- Verdeel de bolletjes over de bakplaten en druk ze één voor één plat tot een mooi rond koekje
- Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 10 minuten gaar
- Laat de rozijnen pindakaas koekjes minimaal een uur afkoelen
Benodigdheden
Oven