Rozijnen Pindakaas Koekjes

0
1312
rozijnen-pindakaas-koekjes
rozijnen-pindakaas-koekjes
Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 15

Koekjes bakken is altijd leuk! En vaak is het resultaat nog lekkerder dan wanneer je ze in de winkel koopt. Deze Rozijnen Pindakaas Koekjes zijn verrukkelijk. Door muesli toe te voegen en niet te veel pindakaas te gebruiken overheerst de pinda smaak niet en is dit gewoon een lekker koekje. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 100gr muesli
  • 125gr bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje (16gr) bakpoeder
  • 100gr rozijnen
  • 50gr boter
  • 75gr bruine basterd suiker
  • 100gr kristalsuiker
  • 200gr pindakaas
  • 2 eieren

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed twee bakplaten met bakpapier
  2. Meng de muesli met de bloem, zout en een zakje bakpoeder in een grote kom
  3. Laat de rozijnen 15 minuten in een kom met lauw water wellen
  4. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur
  5. Doe de gesmolten boter samen met de bruine basterdsuiker en kristalsuiker in een grote kom
  6. Roer het goed door elkaar zodat de suiker enigszins oplost
  7. Roer de pindakaas door het mengsel zodat er één geheel ontstaat
  8. Voeg de eieren toe en klop het geheel tot een gladde massa
  9. Laat ondertussen de rozijnen goed uitlekken op een vel keukenpapier
  10. Voeg het natte mengsel toe aan het droge beslag en kneed het tot een koekjes beslag
  11. Voeg de rozijnen toe en kneed het beslag tot 15 gelijke bolletjes deeg
  12. Verdeel de bolletjes over de bakplaten en druk ze één voor één plat tot een mooi rond koekje
  13. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 10 minuten gaar
  14. Laat de rozijnen pindakaas koekjes minimaal een uur afkoelen

Benodigdheden

Oven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here