Lang leve de koning cocktail

0
1961
koning cocktail
Bereidingstijd: 5 minuten
Personen: 1

Klik hier voor meer cocktails

Lang leve de koning cocktail.

Andere cocktails met de kleuren rood, wit en blauw zouden een mooie eerbetoon zijn aan onze koning en Nederland. Er zijn verschillende manieren waarop je deze kleuren in een cocktail kunt verwerken. Hier zijn een paar ideeën:

  1. Rood-witte-and-blue margarita: Gebruik tequila, limoensap, triple sec, en agavesiroop om de basis van de cocktail te maken. Voeg dan een scheutje rode grenadine toe voor de rode kleur, en een scheutje blauwe curaçao voor de blauwe kleur. Garneer met een schijfje limoen en serveer in een zoutrandglas.
  2. Patriottische sangria: Meng rode wijn, bruiswater en suiker in een grote kan. Voeg plakjes aardbeien en blauwe bessen toe voor de rode en blauwe kleuren. Snijd witte perziken in stukjes en voeg ze toe voor de witte kleur. Serveer de sangria gekoeld en garneer met extra fruit.
  3. Blueberry mojito met aardbeien: Meng verse muntblaadjes, suiker en limoensap in een glas en voeg ijs toe. Voeg een scheutje witte rum toe en vul het glas met bruiswater. Voeg vervolgens wat geplette aardbeien en blauwe bessen toe voor de rode en blauwe kleuren. Roer voorzichtig en garneer met extra fruit en muntblaadjes.

Hopelijk bieden deze ideeën inspiratie voor het maken van een feestelijke cocktail met de kleuren rood, wit en blauw!

Ingrediënten

  • 13ml Blue Curacao
  • 13ml Malibu
  • 13ml Campari

Bereidingswijze

  1. Schenk een bodempje Blue Curacao in een borrelglaasje
  2. Neem vervolgens een theelepel (buig deze zodat het gemakkelijk in het glaasje past) en leg deze op de kop op de laag Blue Curacao en schenk vervolgens langzaam en voorzichtig het laagje Malibu op de bolle kant van het lepeltje
  3. Gebruik dezelfde techniek voor het toplaagje Campari
  4. Het kan een beetje tijd kosten om mooie strakke lijnen tussen de verschillende likeuren te krijgen maar als het lukt, ooooh juichen!

Benodigdheden

Borrelglaasje, gebogen theelepel

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here