Salade Nicoise recept

0
4624
salade-nicoise-recept
Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4

Salade Nicoise recept, een echte klassieker. Er zijn veel varianten van dit recept maar deze is erg lekker! Ik hou enorm van tonijn filet en ansjovis. Samen met de verschillende groeten en de frisse dressing is dit echt een hele lekkere salade! Veel kookplezier

Ingrediënten

  • 200gr haricot verts
  • 4 eieren
  • 2 tomaten
  • 50gr zwarte olijven
  • 250gr gemengde sla
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 12 stukjes ansjovis
  • 500gr tonijn filet
  • vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1/2 eetlepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 eetlepel honing

Bereidingswijze

  1. Maak de haricot verts schoon en kook ze in 8 minuten beetgaar
  2. Giet ze af en spoel ze na met koud water
  3. Kook de eieren in ongeveer 6 minuten hard, laat ze onder koud water schrikken, pel ze en snijd ze in partjes
  4. Was de tomaten en snijd ze in vieren
  5. Verdeel de gemengde sla, haricot verts, eieren, tomaat, zwarte olijven, kappertjes en ansjovis over 4 borden
  6. Schroei alle kanten van de tonijn filet in 4 minuten dicht. De tonijn is het lekkerste als deze roze wordt gegeten
  7. Snijd de tonijn filet in plakjes en verdeel het over de 4 borden
  8. Mix de olijfolie met de mosterd, citroensap en honing en sprenkel het over de salade
  9. Bestrooi het geheel met vers gemalen peper

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here