Bereidingstijd: 75 minuten
Personen: 6
Salsa Van Gele Bietjes En Appel is een lekker bijgerecht dat past bij een lekkere zomerse barbecue. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 4 gele bieten
- olijfolie
- vers gemalen zwarte peper en zout
- 4 takjes verse tijm
- 1 groene paprika, zaden verwijderd
- 1 zoete appel (bijv. Royal gala), geschild en klokhuis verwijderd
- een handje fijngehakte peterselie
- 8 blaadjes verse munt, fijngesneden
- 50gr rozijnen
- 1 theelepel kristalsuiker
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel zeezout
- een snufje kaneelpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- sap van een halve citroen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en was de bieten grondig en dep ze vervolgens droog
- Pak 4 vellen aluminiumfolie en leg op elk velletje een biet
- Besprenkel de bietjes met een beetje olijfolie, wat vers gemalen peper en zout en een klein beetje verse tijm
- Vouw de vellen folie met daarin de bieten dicht en leg ze een uur in de voorverwarmde oven
- Haal de bieten uit de oven en verwijder het aluminum folie
- Laat de bietjes even afkoelen en verwijder vervolgens eenvoudig de vellen van de bietjes met een mesje
- Snij de ontvelde bieten in stukjes en leg ze in een schaal
- Snij ook de groene paprika en appel in kleine stukjes en voeg het toe aan de gele biet
- Voeg vervolgens de peterselie, munt en rozijnen toe aan de schaal
- Meng in een kleine kom de suiker met de gemalen komijnzaad, gemalen koriander, zwarte peper, zeezout, kaneelpoeder, olijfolie en citroensap
- Roer vervolgens de dressing door de salsa en zet het minimaal 30 minuten voor het serveren in de koelkast
Benodigdheden
Oven, aluminiumfolie