Schwarzwalder Kirschtorte

0
1969
schwarzwalder-kirschtorte
schwarzwalder-kirschtorte
Bereidingstijd: 90 minuten
Personen: 8

Ingrediënten

  • 500gr verse kersen
  • 350ml kirsch
  • 50gr amandel schaafsel
  • 200gr grof gehakte pure chocolade
  • 120gr boter
  • eiwit van 3 eieren
  • 120gr bruine basterdsuiker
  • 75gr zelfrijzend bakmeel
  • 500ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker (8gr per stuk)
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 zakje chocoladeglazuur (100 gr)
  • 100gr chocoladevlokken

Bereidingswijze

  1. Ontpit de kersen, houd ongeveer 8 kersen achter voor garnering, en week de rest een nacht in een pot met 300ml kirsch
  2. Verwarm de oven voor op 180° Celcius en bekleed de bodem van een springvorm (20cm doorsnede) met bakpapier
  3. Maal het amandelschaafsel in de keukenmachine tot poeder
  4. Breng een pan met water aan de kook en hang er een iets kleinere pan in die het water net niet raakt
  5. Laat daarin 200gr chocolade en de boter smelten (au bain-marie). Neem het van het vuur en laat het iets afkoelen
  6. Klop ondertussen de eidooiers met de basterdsuiker in een kom dik en luchtig. Klop er 50ml kirsch door
  7. Meng vervolgens het chocolade-botermengsel, de amandelpoeder en het bakmeel erdoor
  8. Klop het eiwit stijf en spatel het door het chocoladebeslag
  9. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar
  10. Laat de taart 10 minuten afkoelen en verwijder de springvorm. Laat de taart vervolgens 1 uur helemaal afkoelen
  11. Laat de kersen uitlekken in een zeef en vang de likeur op
  12. Doe de likeur in een steelpan en laat op middelhoog vuur inkoken tot er de helft van over is. Dit duurt ongeveer 8 minuten
  13. Klop vervolgens de slagroom stijf met de vanillesuiker en kristalsuiker
  14. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking
  15. Snijd de reeds afgekoelde taart in 3 gelijke lagen en haal het voorzichtig van elkaar
  16. Leg de eerste laag op een schaal en besprenkel met het met een derde van de ingedikte kirsch likeur
  17. Verdeel de helft van de kersen en de helft van de slagroom over de taartlaag
  18. Maak de tweede laag op dezelfde manier
  19. Bedek het geheel met de derde laag, besprenkel deze met de overgebleven kirsch likeur en bestrijk het met het chocoladeglazuur
  20. Laat het glazuur stollen en spuit de rest van de slagroom in mooie toefjes op de taart
  21. Bestrooi de taart met de chocoladevlokken en decoreer het met de achtergehouden 8 kersen

Benodigdheden

Oven, springvorm met 20cm doorsnede

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here