Shelf Love – Yotam Ottolenghi Testkitchen

Yotam Ottolenghi

Shelf Love is een kookboek van Yotam Ottolenghi, een gerenommeerde chef-kok en kookboekenschrijver bekend om zijn recepten geïnspireerd op het Midden-Oosten en de Mediterrane keuken. Dit kookboek draait om het gebruik van voorraadkast-ingrediënten en producten die doorgaans te vinden zijn in de keukenkastjes, om heerlijke en smaakvolle gerechten te creëren. Het concept achter Shelf Love is om thuis koks aan te moedigen om creatief en inventief te zijn met wat ze al in huis hebben, in plaats van altijd verse ingrediënten te moeten kopen.

De recepten in Shelf Love zijn ontworpen om flexibel en aanpasbaar te zijn, zodat er substituties en variaties mogelijk zijn op basis van wat er beschikbaar is in de voorraadkast. Ottolenghi geeft richtlijnen over hoe verschillende granen, kruiden, ingeblikte goederen en andere voorraadkast-ingrediënten op innovatieve manieren kunnen worden gebruikt om smaakvolle maaltijden te bereiden. Het kookboek bevat een breed scala aan recepten, waaronder voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten en desserts, allemaal met de kenmerkende gedurfde smaken en unieke culinaire stijl van Ottolenghi.

Naast de recepten bevat Shelf Love ook prachtige voedselfotografie en persoonlijke anekdotes van Ottolenghi over zijn benadering van koken en zijn eigen ervaringen met het gebruik van voorraadkast-ingrediënten. Het kookboek heeft als doel om thuis koks te inspireren om te experimenteren met smaken, texturen en ingrediënten om gedenkwaardige maaltijden te creëren die vol liefde en creativiteit zijn.

Shelf Love maakt deel uit van de Testkitchen-serie van Yotam Ottolenghi, die ook andere kookboeken omvat, zoals Smaak en Simpel. De Testkitchen-serie staat bekend om zijn innovatieve en toegankelijke benadering van koken, waarbij lezers worden aangemoedigd om nieuwe smaken en technieken te verkennen, terwijl ze ook praktische tips en technieken bieden om hun thuis koken te verbeteren. Of je nu een ervaren kok bent of net begint in de keuken, Shelf Love is een kookboek dat je kan inspireren om de ingrediënten die je al hebt te omarmen en met liefde heerlijke maaltijden te creëren vanuit je eigen voorraadkast.

Prijs: 24.99

Koop dit kookboek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here