Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 30 stuks
Deze koekjes zien er misschien simpel uit naar laat je niet voor de gek houden; ze zijn overheerlijk en zijn niet voor niets mijn favoriete koekjes.
Ingrediënten
- 230 gram boter op kamertemperatuur
- 125 gram poedersuiker
- 2 tl vanille extract of citroenrasp
- 250 gram bloem
- Mespunt zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix met een elektrische mixer de boter, de vanille extract en de suiker tot een romige massa.
- Voeg hierna de bloem en het zout toe en mix totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
- Druk het deeg op de bakplaat uit tot een vierkant vlak van ongeveer 1cm dikte. Prik met een vork gaatjes in het deeg zodat de lucht kan ontsnappen en er geen bobbels ontstaan.
- Bak de shortbread totdat deze goudbruin is, ongeveer 35 minuten lang.
- Haal de bakplaat uit de oven en snijd de koekjes uit in de gewenste vorm. Laat ze koekjes volledig afkoelen.