Sinaasappel Chocolade Cake

0
1159
sinaasappel-chocolade-cake
sinaasappel-chocolade-cake
Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 10

Dit Sinaasappel Chocolade Cake recept is eenvoudig te bereiden maar valt altijd in de smaak!

Ingrediënten

  • 150gr basterd suiker
  • 150gr boter
  • 3 eieren
  • 150gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200gr pure chocolade in kleine brokken gebroken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet de cakevorm in
  2. Mix de suiker en de boter tot een luchtige massa
  3. Voeg één voor één de eieren toe en klop het goed door elkaar
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix het tot een beslag
  5. Verdeel het beslag in tweeën
  6. Rasp de schil van de sinaasappel en voeg de rasp toe aan één deel van het beslag
  7. Pers de sinaasappel uit en meng de sap samen met de vanille extract door hetzelfde deel beslag
  8. Mix het geheel tot een gladde massa
  9. Meng de chocolade brokken met het andere deel beslag en mix het goed door elkaar
  10. Doe ongeveer de helft van het sinaasappel cake beslag in de cakevorm
  11. Voeg daarna de chocolade cake beslag toe en roer een keer met een vork door het geheel om het enigszins met elkaar te vermengen
  12. Eindig met de rest van de sinaasappel cake beslag en roer wederom een keer met de vork
  13. Bak de cake ongeveer 35 minuten in het midden van de oven en controleer met een satéprikker of de cake goed gaar is
  14. Laat de cake minimaal 20 minuten afkoelen voor het serveren

Benodigdheden

Oven, cakevorm

Boodschappen Boodschappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here