Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 10
Dit Sinaasappel Chocolade Cake recept is eenvoudig te bereiden maar valt altijd in de smaak!
Ingrediënten
- 150gr basterd suiker
- 150gr boter
- 3 eieren
- 150gr zelfrijzend bakmeel
- 1 sinaasappel
- 1 theelepel vanille extract
- 200gr pure chocolade in kleine brokken gebroken
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet de cakevorm in
- Mix de suiker en de boter tot een luchtige massa
- Voeg één voor één de eieren toe en klop het goed door elkaar
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix het tot een beslag
- Verdeel het beslag in tweeën
- Rasp de schil van de sinaasappel en voeg de rasp toe aan één deel van het beslag
- Pers de sinaasappel uit en meng de sap samen met de vanille extract door hetzelfde deel beslag
- Mix het geheel tot een gladde massa
- Meng de chocolade brokken met het andere deel beslag en mix het goed door elkaar
- Doe ongeveer de helft van het sinaasappel cake beslag in de cakevorm
- Voeg daarna de chocolade cake beslag toe en roer een keer met een vork door het geheel om het enigszins met elkaar te vermengen
- Eindig met de rest van de sinaasappel cake beslag en roer wederom een keer met de vork
- Bak de cake ongeveer 35 minuten in het midden van de oven en controleer met een satéprikker of de cake goed gaar is
- Laat de cake minimaal 20 minuten afkoelen voor het serveren
Benodigdheden
Oven, cakevorm
ik heb dit recept nu 2x gemaakt, 1x met chocoladeblokjes, 1x met gesmolten chocola. Gesmolten chocola werkt beter aangezien de chocolade blokjes naar de bodem zakken en zich daar vast plakken. gesmolten chocola doet dit niet.