Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Geef eens een creatieve draai aan de traditionele pannenkoek en probeer deze Sinaasappel Chocolade Pannenkoeken recept! De kinderen (en de meeste volwassen trouwens ook) zullen ervan smullen! Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 300gr bloem
- 3 eieren
- 300ml karnemelk
- 300ml verse sinaasappelsap
- 1/2 theelepel zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 150gr chocoladedruppels
- rasp van 1 sinaasappel
- warme chocoladesaus
Bereidingswijze
- Doe de bloem in een grote beslag kom, voeg de eieren en de karnemelk toe en klop het tot een glad mengsel
- Voeg de sinaasappelsap, zout, vanillesuiker en chocoladedruppels toe en meng het goed door elkaar
- Smelt een klontje boter op matig tot hoog vuur in een grote koekenpan en schenk er een pollepel beslag in
- Draai de pannenkoek om wanneer de bovenkant van het beslag net niet meer vochtig is
- Bak de pannenkoek nog ongeveer 1,5 minuut tot deze volledig gaar is
- Herhaal dit tot het beslag op is
- Stapel de pannenkoeken op elkaar en garneer het met de sinaasappel rasp en warme chocoladesaus
Benodigdheden
Citruspers