Sinaasappel repen

Bereidingstijd: 55 minuten
Personen: 16 stuks

Probeer deze sinaasappel repen eens. Ontdek hier het recept dat je binnen 1 uur kan bereiden.

Ingrediënten

  • 115 gram boter
  • 125 gram bloem
  • 2 el suiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • Voor de bovenkant:
  • 2 eieren
  • 45 ml verse Sinaasappelsap
  • 200 gram suiker
  • 1/8 tl zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • Poedersuiker als garnering

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkant bakblik van 20 x 20 cm met zilverfolie en vet deze in.
  2. Doe de boter, bloem, suiker en de vanille extract in een grote kom en mix dit door elkaar. Bedek vervolgens de bodem van het bakblik met het deeg door het uit te drukken met je vingers.
  3. Bak de bodem 20 minuten lang tot deze goudbruin begint te worden.
  4. Doe nu alle ingrediënten voor de bovenkant in een kom en meng dit tot een glad beslag. Schenk dit beslag bovenop de bodem en bak het geheel 20-25 minuten totdat de bovenkant niet langer vloeibaar is.
  5. Neem het bakblik uit de oven en laat het afkoelen. Neem de repen uit het bakblik en snijd ze in vierkantjes. Bestrooi met poedersuiker en geniet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here