Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 8
Ingrediënten
- 3 hele eieren
- 1 sinaasappel, gepeld en in stukken gesneden
- 100ml plantaardige olie
- 100ml melk
- 300gr basterdsuiker
- 300gr bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm van 23cm doorsnede in en bestrooi deze met een beetje bloem.
- Doe de eieren, de stukken sinaasappel, de olie en de melk en suiker in een blender. Mix het geheel goed en giet het in een kom. Voeg vervolgens de bloem en het bakpoeder toe en mix het geheel met een lepel totdat er een glad beslag ontstaat. Giet het mengsel vervolgens in de taartvorm.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten.
Benodigdheden
Oven
Vraagje over de taart kan in plaats van de olie ook roomboter gebruikt worden en hoeveel dan ?? Vriendelijk dank.
Hi Magda,
Je kan idd ook roomboter of margarine gebruiken. Ik zou dan wel ietsje meer doen bv 150 a 200 gram.
Groetjes Gijs
sinaasappeltaart kan ingevroren worden ???
Hoi Klazien,
De sinaasappeltaart kan inderdaad ingevroren worden. Wanneer je hiervoor een kartonnen doos gebruikt, bij het ontdooien wel even uit de doos halen om een karton smaak tegen te gaan.
Groeten, Sabine