Slagroomsoesjes

0
2140
Bereidingstijd: 80 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 2,5 dl water
  • 3 eidooiers
  • snufje zout
  • 75 gram boter
  • bus slagroom

Bereidingswijze

Zet allereerst de oven op 225 graden, maar haal de bakplaat er eerst uit. Pak een steelpannetje en doe het water, de boter en het zout erin. Zet het pannetje met deze ingrediënten op een hoog vuur totdat het kookt en de boter helemaal gesmolten is. Haal de pan van het vuur. Doe in één keer de bloem erbij en roer met een garde of houten spatel heel stevig totdat je een dikke massa hebt. Zet het pannetje heel even op het vuur en blijf roeren want de massa mag niet bruin kleuren (maar moet wel even gaar worden). Haal de pan weer van het vuur. Spatel nu een eidooier door de massa tot die helemaal is opgenomen. Doe daarna de tweede eidooier er op dezelfde manier doorheen.

De bakplaat kun je nu even dun insmeren met wat boter. Pak een spuitzak en doe het deeg erin. Spuit kleine bergjes deeg op de baakplaat, zorg dat er een paar centimeter tussen ieder bergje zit, want de bergjes gaan groeien! Smeer met een kwastje en de laatste eierdooier de gespoten bergjes in. Die de bakplaat in de over en wacht ongeveer drie kwartier, afhankelijk van de grootte van de soesjes. Hou de soesjes in de oven tussentijds in de gaten, de soesjes moeten goudbruin van kleur worden en niet te donkerbruin. Zijn ze klaar? Haal de bakplaat uit de oven en laat deze afkoelen. Als je de bakplaat goed hebt ingesmeerd, kun je de soesjes makkelijk ervan af halen. Pak een bus slagroom (of klop zelf slagroom) en prik met het tuitje onderin het soesje. Je kunt het soesje nu gewoon volspuiten. Maak het geheel af met wat poedersuiker over de soesjes te strooien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here