Bereidingstijd: 55 minuten
Personen: 4
Spaanse Broodschotel is een lekker hoofdgerecht dat je absoluut eens moet proberen. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- olijfolie
- 8 sneetjes brood (stevig brood)
- 4 tomaten
- 2 rode paprika's
- 200gr chorizo worst
- 15gr verse peterselie
- 50ml halfvolle melk
- 3 eieren
- 100gr geraspte kaas
- zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een grote ovenschaal in met olijfolie
- Snijd de tomaten, paprika’s en chorizo worst in stukjes, het brood in lange blokjes en hak de peterselie fijn
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukjes chorizo worst
- Voeg de paprika stukjes toe en bak die ongeveer 3 minuten mee
- Voeg daarna de tomaten en de peterselie toe en peper en zout toevoegen naar eigen smaak
- Laat alles nog even goed door sudderen
- Klop de eieren los met de melk
- Roer hier de helft van de geraspte kaas doorheen en breng het op smaak met peper en zout
- Verdeel daarna de blokjes brood over de ingevette ovenschaal en schep het mengsel met de chorizo worst en de groente over het brood
- Schenk vervolgens het ei-mengsel eroverheen en bestrooi met de rest van de geraspte kaas
- Bak de broodschotel in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten tot het gaar en goudbruin is
Benodigdheden
Oven, ovenschaal