Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 4
Dit Spaanse Gazpacho recept is één van de lekkersten die ik heb geprobeerd. Sommigen houden niet van de koude Spaanse tomatensoep maar deze is zeker het proberen waard. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 6 tomaten
- 1 groene peper
- 1 teentje knoflook
- 1/2 ui
- 1 komkommer
- scheutje witte wijnazijn
- snufje zout
- 50ml extra vierge olijfolie
Bereidingswijze
- Was alle groenten
- Snij de tomaten in vieren en doe het in een keukenmachine
- Halveer de groene peper en verwijder de zaden
- Snij het in stukjes en voeg het toe aan de keukenmachine
- Hak de knoflook fijn en snij de ui in ringen
- Schil de komkommer en snij de helft in stukjes en voeg de knoflook ui en komkommer ook toe aan de keukenmachine
- Pureer het geheel op hoge snelheid in de keukenmachine
- Als eenmaal de groenten volledig zijn gepureerd zet dan de machine op de laagste stand en voeg de wijnazijn en zout toe
- Voeg als laatste de olijfolie toe
- Snij de rest van de komkommer in dunne plakjes en gebruik het als garnering voor dit Spaanse gazpacho recept
Details
Tip: Voor de beste smaak beleving serveer je de gazpacho zo koud mogelijk.
Benodigdheden
Keukenmachine