Spaanse omelet recept

Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 1

Deze omelet kost je niet veel tijd en is lekker als lunch of bij de maaltijd in plaats van een stukje vlees.

Ingrediënten

  • 100 gram Spaanse chorizo of worst naar keuze.
  • 1/2 ui
  • 1/2 rode paprika
  • Paar takjes verse peterselie
  • 4 eieren
  • Peper en zout
  • Teentje knoflook
  • Scheutje melk

Bereidingswijze

Kluts de eieren samen met een scheutje melk, peper en de zout. Snij de ui in halve ringen, de paprika in blokjes en hak de knoflook fijn. Snijd de chorizo door de lengte en snijd hier dunne plakjes van. Bak de chorizo een minuutje aan in een koekenpan en voeg hier vervolgens de ui, knoflook en de paprika aan toe. Voeg hier ook wat peper en zout aan toe en bak dit totdat de groenten goed gaar zijn. Verspreid de groenten goed over de pan en giet hier vervolgens het ei mengsel over heen. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan en laat de omelet zo'n 5 minuten bakken. Als de meerderheid van de ei gebakken is draai je de omelet om en bak je deze nog een minuut lang. Garneer de omelet met wat fijngehakte peterselie en serveer direct.

Boodschappen Boodschappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here