Spaanse Paella

0
4790
spaanse-paella
spaanse-paella
Bereidingstijd: 90 minuten
Personen: 6

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 kippenpoten (zonder vel, ontbot en door de helft gesneden)
  • 150gr chorizo in plakken gesneden
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 grote rode parika in stukken gesneden (zonder zaden)
  • 150gr doperwten
  • 3 fijn gesnipperde teentjes knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 snufjes safraan
  • 1 laurierblad
  • 250gr paella rijst
  • 900ml warme kippenbouillon
  • 600gr schoongemaakte mosselen
  • 12 rauwe gamba's
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • een bosje gehakte verse peterselie
  • 1 citroen in schijfjes

Bereidingswijze

  1. Verhit twee eetlepels olie in een paella pan (36cm doorsnede) of een zeer grote koekenpan op een matig vuur
  2. Kruid de kippenpoten met zout en versgemalen zwarte peper en bak ze gedurende vijf minuten, blijf regelmatig draaien tot ze licht gekleurd zijn
  3. Voeg de chorizo ​​toe en bak het geheel nog een minuut
  4. Schep alles vervolgens met een schuimspaan in een grote hittebestendige kom
  5. Doe de uien in de pan en bak het zachtjes gedurende vijf minuten tot ze zacht en licht goudbruin zijn
  6. Voeg de rest van de olie, rode paprika en doperwten bij de uien en bak het twee minuten
  7. Voeg de knoflook en de paprikapoeder toe en bak het nog een minuut
  8. Voeg de saffraan, laurier en rijst toe en bak het een minuut tot de rijst volledig bedekt is met de olie
  9. Doe de kip en chorizo terug in de pan samen met het vleesnat
  10. Roer het geheel goed door en voeg de kippenbouillon toe
  11. Breng het aan de kook op een matig vuur en laat het gedurende 12 minuten bakken (af en toe roeren)
  12. Doe de mosselen in de pan en zorg ervoor dat ze goed verscholen zijn in de hete rijst en vloeistof
  13. Breng het geheel terug aan de kook op een middelhoog vuur en bak het gedurende vijf minuten tot de mosselen open zijn
  14. Zet het vuur iets lager, leg de gamba's over de bovenkant van de paella en laat het voor nog eens 6 tot 8 minuten verder koken totdat de gamba's gaar zijn en vrijwel al het vocht is verdwenen. De gamba's zijn gaar als ze volledig roze zijn
  15. Het is belangrijk om de paella niet te roeren nadat de mosselen en garnalen zijn toegevoegd als je wilt dat de rijst licht gebruind en een beetje plakkerig aan de onderkant word met als gevolg dat dit veel smaak toevoegd
  16. Bestrooi de pan met vers gehakte peterselie en serveer het met de partjes citroen

Benodigdheden

Paellapan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here