Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 6 personen
Deze klassieker zit boordevol proteïnes, is geschikt voor vegetariërs en vegans en is niet voor niks een internationale favoriet!
Ingrediënten
- 30 ml zonnebloemolie
- 2 kopjes ongekookte witte rijst
- 1/2 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngemalen
- 3 kopjes bouillon naar keus
- 250 ml salsasaus
- 1 blikje zwarte of kidneybonen
- Verse koriander (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de olie in een pan en voeg de droge rijst hier aan toe. Blijf de rijst voor 5-10 minuten roeren totdat deze goudbruin word en er een geroosterde geur vrijkomt.
- Voeg de knoflook en ui toe en bak deze kort mee. Voeg de boullion toe en breng het geheel aan de kook.
- Als het meeste water is opgenomen voeg je de salsa en de kidney bonen toe. Roer alles goed door elkaar, zet het vuur op de laagste stand en zet een deksel op de pan.
- Laat de rijst droogstomen totdat deze gaar is. Serveer de rijst warm en garneer eventueel met de verse koriander.