Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4 personen
Een Italiaanse klassieker en een van de favoriete pastas van de Italianen! Ontdek hier het recept van Spaghetti Aglio e Olio en smul vanavond van een Italiaanse klassieker.
Ingrediënten
- 900 gram spaghetti
- 160 ml olijfolie
- 10 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 tl rode pepervlokken
- 1 kopje fijngesneden verse peterselie
- Sap van 2 citroenen
- 1 kopje Parmezaanse kaas
- Zout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti al-dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht.
- Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op laag vuur en voeg de knoflook toe. Verwarm de knoflook zo'n 5 minuten zodat deze begint te geuren maar zonder dat deze verkleurt.
- Roer de pepervlokken door de olijfolie en zet het gas uit. Voeg de spaghetti, de peterselie en het citroensap toe en meng dit. Voeg indien nodig wat van het kookvocht toe zodat de spaghetti niet te droog wordt.
- Serveer de spaghetti en bestrooi deze met parmezaanse kaas. Buon appetito!