Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Spaghetti all'Amatriciana is een klassiek Italiaans pasta gerecht dat je absoluut eens geprobeerd moet hebben! De zilte smaak van de Pancetta in combinatie met de zoetheid van de tomaten, afgemaakt met Parmezaanse kaas en verse basilicum! Jummie!
Ingrediënten
- 500gr spaghetti
- 125gr Pancetta (Italiaanse spek), in stukjes gesneden
- 1 kleine ui, versnipperd
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 125ml droge witte wijn
- 800gr gepelde tomaten
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel paprikapoeder
- 100gr Parmezaanse kaas
- 1 bosje verse basilicum
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti volgens de verpakking
- Verhit een koekepan op hoog vuur, voeg de Pancetta toe en matig het vuur
- Bak de Pancetta ongeveer 4 minuten op matig vuur
- Voeg vervolgens de ui en olijf olie toe en bak het geheel nogmaals 4 minuten
- Voeg de witte wijn toe en laat het geheel ongeveer 3 minuten sudderen tot de helft van het vocht is verdwenen
- Pureer ondertussen de gepelde tomaten met een staafmixer en voeg het toe aan de koekenpan
- Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen op laag vuur
- Voeg vervolgens de honing en paprikapoeder toe
- Laat de spaghetti uitlekken en voeg het toe aan de saus
- Verdeel de Spaghetti all'Amatriciana over 4 borden en bestrooi het met de Parmezaanse kaas
- Garneer de borden met de verse basilicum
Details
Tip: Kan je geen Pancetta in je lokale supermarkt vinden? Bacon of ontbijtspek is een goede vervanging.
Benodigdheden
Staafmixer