Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 8
Ingrediënten
- 500gr spaghetti
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 plakken bacon
- 1 versnipperde ui
- 1 versnipperd knoflookteentje
- 60ml witte wijn
- 4 eieren
- 100gr Parmezaanse kaas
- zout en peper
- 2 eetlepels peterselie
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti beetgaar in een grote pan met kokend water. Laat het goed uitlekken. Besprenkel de pasta met 1 eetlepel olijfolie en zet het opzij.
- Bak ondertussen de bacon in een grote koekenpan tot ze een beetje knapperig zijn. Laat de bacon uitlekken op keukenpapier. Bewaar ongeveer 2 eetlepels spekvet in de pan en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Verhit de olie in de koekenpan. Voeg een gesnipperde ui toe en bak het op matig vuur tot de ui glazig is. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak het nog 1 minuut. Voeg als laatste de wijn toe en kook het geheel nog een minuut.
- Doe de gebakken bacon terug in de pan en voeg de gekookte en uitgelekte spaghetti toe. Meng het al roerend door elkaar op matig vuur. Voeg een beetje olijfolie toe als het geheel droog lijkt of aan elkaar blijft plakken. Voeg de losgeklopte eieren toe en blijf constant de pasta met de eieren mengen met een tang of grote vork totdat de de eieren net gebakken zijn. Voeg snel 1/2 kopje Parmezaanse kaas toe en meng opnieuw. Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Serveer direct bestrooid met gehakte peterselie en extra Parmezaanse kaas.
Lijkt een heerlijk en gemakkelijk recept.
Receptenbundel is prachtig.