Mijn favoriete pasta is spaghetti met verse tomaten.
Ingrediënten
- 1 pak spaghetti
1 ui
4 tenen knoflook
8 zeer rijpe roma tomaten
Handjevol zwarte olijven
Peper/zout
2 tl Italiaanse kruiden
Olijfolie
Bereidingswijze
Breng een pan met water aan de kook en kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Kook een pannetje met water en leg de tomaten hier kort in. Spoel ze vervolgens af met koud water, hierdoor laat de schil los. Pel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Fruit de gesnipperde ui kort met de knoflook in wat olijfolie. Voeg de tomaat toe en bak dit mee op middelhoog vuir totdat de tomaat zacht word. Voeg de in ringetjes gesneden olijven toe samen met de peper, zout en italiaanse kruiden en verwarm dit nog een minuutje voordat je het gas uit zet. Meng de spaghetti samen met het mengsel van tomaat met nog een scheutje olijfolie. Als dd spaghetti wat droog is voeg er dan nog wat kookvocht van de spaghetti bij. Eventueel serveren met parmezaanse kaas.