Spaghetti Puttanesca

0
4913
spaghetti-puttanesca
spaghetti-puttanesca
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4

Spaghetti Puttanesca is een heerlijke pasta met vis. De ansjovis maakt het extra smaakvol. Kortom een echte aanrader!! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 pak spaghetti
  • zeezout
  • 120ml extra-vergine olijfolie
  • 4 middelgrote teentjes knoflook, fijngesneden
  • 4 tot 6 ansjovis filets, fijngesneden
  • grote snuf rode peper
  • 1/4 kop kappertjes, uitgelekt
  • 1/4 kop gehakte zwart olijven zonder pit
  • 1 blik gepelde tomaten
  • hand vol gehakte peterselie bladeren
  • geraspte parmezaanse kaas of kaas naar keuze
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 blikje tonijn in olie

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta al dente
  2. Doe ondertussen 6 eetlepels olie in een middelgrote koekenpan en voeg de knoflook, ansjovis en rode peper eraan toe
  3. Bak het geheel op matig vuur voor ongeveer 5 minuten tot de knoflook lichtbruin geworden is
  4. Voeg de tonijn, kappertjes en olijven toe
  5. Voeg vervolgens de tomaten toe, roer het door elkaar en laat het even sudderen totdat de pasta al dente is
  6. Roer de rest van de olijfolie, peterselie en kaas door de saus
  7. Breng het op smaak met zout en peper (wees gul met de peper, gebruik weinig zout ivm de ansjovis)
  8. Serveer de Spaghetti Puttanesca met geraspte kaas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here