Spaghetti Puttanesca Recept

0
5017
spaghetti-puttanesca
spaghetti-puttanesca
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca is een klassiek Italiaans pastagerecht dat zijn oorsprong vindt in Napels. Het is een eenvoudig en smaakvol gerecht dat perfect is voor een snelle en gemakkelijke doordeweekse maaltijd. De saus is gemaakt met tomaten, knoflook, ansjovis, kappertjes, olijven en rode pepervlokken. De naam puttanesca vertaalt zich naar “in de stijl van een prostituee” in de Italiaanse folklore.

Hoe?

Om spaghetti puttanesca te maken, begin je met het verwarmen van olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg fijngesneden knoflook toe en bak ongeveer een minuut tot het geurig is. Dan de ansjovis en rode pepervlokken toe en bak nog een minuut. Voeg gehakte tomaten toe en kook tot ze beginnen af te breken, ongeveer 10 minuten. Roer kappertjes en gehakte olijven erdoor en kook nog eens 5 minuten.

Terwijl de saus aan het koken is, breng je een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg spaghetti toe en kook tot al dente, ongeveer 8-10 minuten. Reserveer een kopje pastawater voordat je de spaghetti afgiet.

Voeg de gekookte spaghetti toe aan de koekenpan met de saus en roer om te combineren. Als de saus te dik lijkt, voeg dan een scheutje gereserveerd pastawater toe om deze te verdunnen. Serveer heet, gegarneerd met gehakte verse peterselie en geraspte Parmezaanse kaas, indien gewenst.

veelzijdig gerecht

Spaghetti puttanesca is een veelzijdig gerecht dat kan worden aangepast aan jouw smaak. Voor een vegetarische versie laat je simpelweg de ansjovis weg en gebruik je in plaats van kippenbouillon groentebouillon. Je kunt ook stukjes kip of garnalen aan de saus toevoegen voor wat extra eiwitten. Experimenteer met verschillende soorten olijven en kappertjes om jouw favoriete smaakcombinatie te vinden. Dit heerlijke pastagerecht zal zeker een vast onderdeel worden van jouw recepten repertoire!

Ik weet zeker dat je gasten dit erg lekker zullen vinden.

Klik hier voor meer pasta gerechten

Spaghetti Puttanesca is een heerlijke pasta met vis. De ansjovis maakt het extra smaakvol. Kortom een echte aanrader!! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 pak spaghetti
  • zeezout
  • 120ml extra-vergine olijfolie
  • 4 middelgrote teentjes knoflook, fijngesneden
  • 4 tot 6 ansjovis filets, fijngesneden
  • grote snuf rode peper
  • 1/4 kop kappertjes, uitgelekt
  • 1/4 kop gehakte zwart olijven zonder pit
  • 1 blik gepelde tomaten
  • hand vol gehakte peterselie bladeren
  • geraspte parmezaanse kaas of kaas naar keuze
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 blikje tonijn in olie

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta al dente
  2. Doe ondertussen 6 eetlepels olie in een middelgrote koekenpan en voeg de knoflook, ansjovis en rode peper eraan toe
  3. Bak het geheel op matig vuur voor ongeveer 5 minuten tot de knoflook lichtbruin geworden is
  4. Voeg de tonijn, kappertjes en olijven toe
  5. Voeg vervolgens de tomaten toe, roer het door elkaar en laat het even sudderen totdat de pasta al dente is
  6. Roer de rest van de olijfolie, peterselie en kaas door de saus
  7. Breng het op smaak met zout en peper (wees gul met de peper, gebruik weinig zout ivm de ansjovis)
  8. Serveer de Spaghetti Puttanesca met geraspte kaas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here