Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4
Spaghetti Puttanesca is een heerlijke pasta met vis. De ansjovis maakt het extra smaakvol. Kortom een echte aanrader!! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 pak spaghetti
- zeezout
- 120ml extra-vergine olijfolie
- 4 middelgrote teentjes knoflook, fijngesneden
- 4 tot 6 ansjovis filets, fijngesneden
- grote snuf rode peper
- 1/4 kop kappertjes, uitgelekt
- 1/4 kop gehakte zwart olijven zonder pit
- 1 blik gepelde tomaten
- hand vol gehakte peterselie bladeren
- geraspte parmezaanse kaas of kaas naar keuze
- vers gemalen zwarte peper
- 1 blikje tonijn in olie
Bereidingswijze
- Kook de pasta al dente
- Doe ondertussen 6 eetlepels olie in een middelgrote koekenpan en voeg de knoflook, ansjovis en rode peper eraan toe
- Bak het geheel op matig vuur voor ongeveer 5 minuten tot de knoflook lichtbruin geworden is
- Voeg de tonijn, kappertjes en olijven toe
- Voeg vervolgens de tomaten toe, roer het door elkaar en laat het even sudderen totdat de pasta al dente is
- Roer de rest van de olijfolie, peterselie en kaas door de saus
- Breng het op smaak met zout en peper (wees gul met de peper, gebruik weinig zout ivm de ansjovis)
- Serveer de Spaghetti Puttanesca met geraspte kaas