Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 2
Sperziebonen Aardappelsalade Met Bacon En Ei is lekker als voorgerecht (in kleine porties), als maaltijdsalade of zelfs als bijgerecht! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 3 aardappels
- 150gr sperziebonen
- 1 ei
- 3 plakjes bacon
- 1 eetlepel mosterd
- 1/2 eetlepel balsamico azijn
- 1/2 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- zout en versgemalen peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de aardappels in een pan met ruim kokend water in ongeveer 25 minuten gaar
- Kook ondertussen ook de sperziebonen in een andere pan met ruim kokend water in 5 minuten gaar en kook ook het ei in een pan met kokend water in 8 minuten hard
- Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet
- Laat het hardgekookt ei even schrikken in koud water, pel het en snij het vervolgens in plakjes
- Bak de bacon in een koekenpan totdat deze knapperig wordt
- Laat de bacon uitlekken op een vel keukenpapier en snij het vervolgens in stukken
- Giet de gekookte aardappels af, laat het even een paar minuten afkoelen en snij het vervolgens in stukken
- Meng de mosterd, balsamico azijn, citroensap en olijfolie in een kom
- Doe de sperziebonen, bacon en stukjes aardappel in een grote salade kom en schenk de dressing over het geheel
- Meng het even door elkaar en garneer het als laatste met de plakjes ei
- Breng het eventueel op smaak met zout en vers gemalen peper