Spruitjes met Wortel en Rozijnen

0
6252
spruitjes-met-wortel-en-rozijnen
spruitjes-met-wortel-en-rozijnen
Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 4

Spruitjes, de meest gevreesde groente aller tijden! Als kind werd ik al chagrijnig van de geur en probeerde ik ze wel eens te verstoppen in de mouw van m'n trui om ze later in de tuin weg te gooien. Maar de tijden veranderen en daarmee blijkbaar mijn smaakpupillen ook! Ik ben nu dol op spruitjes en wanneer ik dit Spruitjes met Wortel en Rozijnen recept maak de meeste van mijn familieleden ook! Veel kookplezier!

Ingrediënten

 • 500gr spruitjes
 • 500gr wortelen
 • 1 eetlepel boter, gesmolten
 • 3 eetlepels keukenstroop
 • 1/2 theelepel zeezout
 • 1/2 theelepel vers gemalen peper
 • 100gr rozijnen

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200°C en snijd de spruitjes door de helft
 2. Was de wortelen en snijd ze in plakjes
 3. Doe de spruitjes en wortel in een grote kom, voeg de stroop en de gesmolten boter toe en roer het door elkaar
 4. Voeg zout en peper toe naar smaak
 5. Verdeel de spruitjes en wortel gelijkmatig over een bakplaat en zet het gedurende 25 minuten in de voorverwarmde
 6. Haal de bakplaat uit de oven en roer de rozijnen door de groenten
 7. Zet het geheel terug in de oven en bak het nogmaals 10 tot 15 minuten totdat de spruitjes krokant beginnen te worden aan de buitenkant

Details

Tip: Vervang de rozijnen door gedroogde kersen en voeg 100gr gehakte walnoten toe voor nog meer variatie.

Benodigdheden

Oven

1 REACTIE

 1. Ik ga deze nu weer opnieuw maken, het is een echt lekker recept. Ik kook de groenten wel van tevoren, dan hoeven ze minder lang de oven in. Want 25 minuten vind ik wat te kort, dan zijn de spruiten en de wortel ons echt nog te hard. Ook gebruik ik honing ipv stroop, omdat ik dat gewoon in huis heb. 😉 Het is echt weer tijd voor zo’n lekker potje, bedankt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here