Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Stamppot Rauwe Andijvie met Spekjes en Crème Fraîche, lekker Nederlands! Letterlijk en figuurlijk.. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken gesneden
- 250gr gerookte spekblokjes
- 100ml melk
- 20gr boter
- 500gr andijvie
- 75gr crème fraîche
- 75gr geraspte kaas
- zout en peper
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, giet het af en doe ze terug in de pan
- Bak ondertussen de spekblokjes in een koekenpan in ongeveer 7 minuten bruin en krokant
- Voeg de melk en boter toe aan de aardappelen en stamp het geheel tot een puree
- Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er beetje bij beetje door
- Roer de crème fraîche, geraspte kaas en spekblokjes door de Stamppot Rauwe Andijvie en breng het eventueel op smaak met zout en peper
Details
Tip: Serveer de stamppot traditioneel met rookworst en augurken.