Stamppot Rauwe Andijvie met Spekjes en Crème Fraîche

0
21848
stamppot-rauwe-andijvie
stamppot-rauwe-andijvie
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4

Stamppot Rauwe Andijvie met Spekjes en Crème Fraîche, lekker Nederlands! Letterlijk en figuurlijk.. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 250gr gerookte spekblokjes
  • 100ml melk
  • 20gr boter
  • 500gr andijvie
  • 75gr crème fraîche
  • 75gr geraspte kaas
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, giet het af en doe ze terug in de pan
  2. Bak ondertussen de spekblokjes in een koekenpan in ongeveer 7 minuten bruin en krokant
  3. Voeg de melk en boter toe aan de aardappelen en stamp het geheel tot een puree
  4. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er beetje bij beetje door
  5. Roer de crème fraîche, geraspte kaas en spekblokjes door de Stamppot Rauwe Andijvie en breng het eventueel op smaak met zout en peper

Details

Tip: Serveer de stamppot traditioneel met rookworst en augurken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here