Bereidingstijd: 120 minuten
Personen: 6
Een echt herfst dinner hoor je wat mij betreft af te sluiten met Stoofpeertjes met Roomijs! Lekker traditioneel onweerstaanbaar!
Ingrediënten
- sap van een halve citroen
- 6 stoofpeertjes
- 400ml rode wijn (ik gebruik altijd Beaujolais)
- 100ml water
- 30ml honing
- 2 eetlepels peperkorrels
- 1 kaneelstokje
- 1 kruidnagel
Bereidingswijze
- Vul een kom met water en voeg de citroensap toe
- Schil de peren, zorg ervoor dat de steel intact blijft, en doe ze in de kom
- Doe de wijn, water en honing in een steelpan en breng het aan de kook
- Zet het vuur lager en voeg de peperkorrels, kaneelstokje en kruidnagel toe. Laat het 15 minuten rustig sudderen
- Voeg vervolgens de peertjes toe, doe de deksel op de pan en laat het 90 minuten garen op laag vuur
- Zet het vuur uit en laat de peertjes afkoelen in de rode wijn
- Verdeel de peertjes over 6 kommetjes
- Zeef de peperkorrels, kruidnagel en het kaneelstokje uit de rode wijn
- Serveer de stoofpeertjes met de rode wijn saus en een bolletje roomijs
Details
Tip: Wanneer je geen Beaujolais bij de hand hebt kun je gerust een willekeurige andere fruitige rode wijn gebruiken.