Stoofpeertjes met Roomijs

0
1640
stoofpeertjes-met-roomijs
stoofpeertjes-met-roomijs
Bereidingstijd: 120 minuten
Personen: 6

Een echt herfst dinner hoor je wat mij betreft af te sluiten met Stoofpeertjes met Roomijs! Lekker traditioneel onweerstaanbaar!

Ingrediënten

  • sap van een halve citroen
  • 6 stoofpeertjes
  • 400ml rode wijn (ik gebruik altijd Beaujolais)
  • 100ml water
  • 30ml honing
  • 2 eetlepels peperkorrels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kruidnagel

Bereidingswijze

  1. Vul een kom met water en voeg de citroensap toe
  2. Schil de peren, zorg ervoor dat de steel intact blijft, en doe ze in de kom
  3. Doe de wijn, water en honing in een steelpan en breng het aan de kook
  4. Zet het vuur lager en voeg de peperkorrels, kaneelstokje en kruidnagel toe. Laat het 15 minuten rustig sudderen
  5. Voeg vervolgens de peertjes toe, doe de deksel op de pan en laat het 90 minuten garen op laag vuur
  6. Zet het vuur uit en laat de peertjes afkoelen in de rode wijn
  7. Verdeel de peertjes over 6 kommetjes
  8. Zeef de peperkorrels, kruidnagel en het kaneelstokje uit de rode wijn
  9. Serveer de stoofpeertjes met de rode wijn saus en een bolletje roomijs

Details

Tip: Wanneer je geen Beaujolais bij de hand hebt kun je gerust een willekeurige andere fruitige rode wijn gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here