Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 12
Ingrediënten
- 600gr bloem
- 300gr gesmolten boter
- 180gr kristalsuiker
- 2 zakjes droge gist (7gr per zakje)
- 70ml warme melk
- 1 ei
- 300ml keukenstroop
- 250gr bruine suiker
- 60gr roomboter
- 1 theelepel kaneelpoeder
Bereidingswijze
- Meng de bloem, de gesmolten boter, suiker, gist, melk en ei in een grote beslag kom
- Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad zodra het te stijf wordt om te roeren en kneed het nog een paar minuten met de hand
- Zet het deeg opzij en laat het 45 minuten rijzen
- Verwarm de keukenstroop, bruine suiker, rest van de boter en kaneel in een pan op middelhoog vuur. Roer alles even goed door elkaar en zet het stroopmengsel opzij
- Kneed het deeg kort en verdeel het in ballen van ongeveer 5cm
- Doe de deegballen in de voorverwarmde wafelijzer totdat de wafels goudbruin zijn
- Verwijder de wafels voorzichtig van de wafelijzer en snijd deze horizontaal in tweeën terwijl ze nog warm zijn. Wacht niet te lang anders breken ze tijdens het snijden
- Besmeer de binnenkant van de wafels met het stroopmengsel en zet de helften weer aan elkaar
Details
Tip: Wanneer de wafels te dun zijn om in tweeën te snijden smeer dan de stroop tussen twee wafels.
Benodigdheden
wafelijzer/multi grill