Ingrediënten
- 30 stroopwafels (klik hier voor recept)
- 650 gram monchou
- 50 gram witte bastardsuiker
- halve liter slagroom
- 2 eetlepels kaneel
- 2 zakjes vanillesuiker
Bereidingswijze
Snij of breek 30 stroopwafels in kleine stukjes. 20 voor de taart en de rest voor de garnering. Doe de slagroom in een kom en klop deze goed stijf en voeg hieraan de monchou toe samen met de vanillesuiker, de kaneel en de suiker toe. Verwarm de stukken van de eerste 20 stroopwavel gelijkmatig (au bain Marie) totdat de stroop begint vloeibaar/stroperig te worden Neem de grof gemalen koekkruimels (goed aandrukken tot een stevige laag) en verwarm deze even kort in een pannetje of au ban marie, totdat de stroop gaat smelten. Neem nu een springvorm en vet hem in, bedek de bodem met een laagje van de stroopwafelkruimels, dan een laag monchou en maak op deze manier laagjes. Laat de stroopwafeltaart opstijven in de koelkast en gebruik de onverwarmde stukjes van de laatste 10 stroopwafels om er overheen te strooien.