Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 10
Ingrediënten
- 1 pitloze watermeloen, geschild en gesneden in grote blokken
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 60ml maraschino likeur
- 4 gekoelde flesjes witbier
Bereidingswijze
- Zet een fijne zeef boven op een grote kom
- Doe de helft van de watermeloen in een blender en mix het totdat het vloebaar is. Giet de sap door de zeef en schraap met een spatel tegen de binnenkant van de zeef om het sap er doorheen te drukken totdat alleen pulp overblijft
- Gooi de pulp weg en zet de zeef terug op de kom. Pureer de rest van de watermeloen, giet het in de zeef, druk het sap er wederom doorheen en gooi de pulp weg
- Je hebt nu ongeveer 1,5 liter sap afhankelijk van de grote van de watermeloen. Voeg de suiker toe aan het sap en roer totdat het is opgelost voor ongeveer 2 minuten
- Zet de sap ongeveer een uur in de koelkast tot het voldoende gekoeld is
- Eenmaal klaar om het te serveren, voeg de maraschino likeur en bier toe en roer het voorzichtig door elkaar
- Verdeel de Summer Hoedown over ongeveer 10 grote glazen
Details
Maraschino is een heldere kersenlikeur met de krachtige smaak van verse kersen uit Dalmatië.
Een hoedown is een soort van Amerikaanse volksdans. De cocktail Summer Hoedown is ontstaan in de Verenigde Staten om de overtollige watermeloenen te gebruiken in plaats van weg te gooien.
Benodigdheden
Blender
Lekker die meloendrankKan ook met kirsch
lijkt me super hoop snel mooi weer dan ga ik het maken jammie