Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 1 zelfgemaakt pizzadeeg
Zout, peper
1 tsp paprikapoeder
1/4 tsp knoflookpoeder
1/4 tsp uipoeder
1 tsp italiaanse kruiden
200 gram gehakt
Een handjevol pepperoni of salami
1/2 paprika
1/4 ui
Zwarte olijven in plakjes gesneden
2 bolletjes mozarella, geraspt
500 ml kant-en-klare tomatensaus
Bereidingswijze
Bak het gehakt samen met alle kruiden totdat al het vocht in de pan is verdampt. Verwarm de oven op 200 graden. Vet een grote bakplaat in en rol het deeg uit totdat het de bakplaat bedekt. Spreid de saus over het deeg uit en strooi de kaas er vervolgens over. Beleg de bodem met de pepperoni en het gehakt. Snijd de ui en de paprika in lange dunne stukken en beleg de pizza hier mee. Eindig met de olijven en bak de pizza vervolgens laag in de oven voor ongeveer 20 minuten of totdat deze knapperig en van onder goudbruin is