Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 6
Lekkere Sushi met Tonijn en Avocado! Het is gemakkelijk van tevoren te bereiden en heerlijk om op te eten samen met vrienden tijdens een gezellige avond! Dit recept is goed voor 6 sushi-rollen.
Ingrediënten
- 350gr tonijn filet
- 3 kopjes (ongeveer 175gr) bereide sushi rijst
- 6 vellen nori (gedroogd zeewier)
- 1/2 komkommer in dunne reepjes gesneden
- 1 avocado in dunne reepjes gesneden
- 50gr zalmeitjes
Bereidingswijze
- Snijd de tonijn filet in lange platte repen
- Spreid een half kopje gekookte sushi rijst (klik hier voor de bereidingswijze) evenredig uit over een bamboe mat maar laat aan een de bovenste en onderste uiteindes twee centimeter vrij
- Leg een vel nori (gedroogd zeewier) met de glanzende kant naar beneden op het laagje rijst
- Plaats 1/6 van de tonijn in de lengte op de rijst
- Leg 1/6 van de komkommer- en avocado reepjes in de lengte op de rijst naast de tonijn
- Rol nu het bamboematje op totdat je nog een strookje van het zeewier ziet
- Trek vervolgens het bamboematje terug en rol nogmaals maar nu steviger
- Besprenkel het bamboe matje met zalmeitjes
- Plaats de gerolde sushi op de eitjes en rol opnieuw het bamboe matje
- Druk de sushi tijdens het rollen stevig aan, maar niet zo stevig dat de komkommer, tonijn en avocado weer uit de sushi komen
- De zalmeitjes zullen nu aan de buitenkant plakken
- Snijd de opgerolde sushi met een vochtige mes in hapklare stukjes
Details
Tip: Serveer de sushi met sojasaus, wasabi en Gari (ingelegde sushi gember)
Benodigdheden
Sushi bamboe matjes