Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 6
Ingrediënten
- 350gr tonijnfilet
- 3 kopjes (ongeveer 175gr) bereide sushi rijst
- 6 vellen nori (gedroogd zeewier)
- 6 theelepels sesamzaadjes
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 komkommer in dunne reepjes gesneden
Bereidingswijze
- Snijd de tonijnfilet in lange platte repen en mix het met de mayonaise en chilipoeder
- Leg een vel nori (gedroogd zeewier) met de glanzende kant naar beneden op een bamboe mat
- Spreid een half kopje gekookte sushi rijst (klik hier voor de bereidingswijze) evenredig uit over het vel zeewier maar laat aan een de bovenste en onderste uiteindes twee centimeter vrij
- Strooi een theelepel sesamzaad over de sushi rijst
- Plaats een kwart van de gemarineerde tonijn in de lengte op de rijst
- Leg een kwart van de komkommerreepjes in de lengte op de rijst naast de tonijn
- Rol nu het bamboematje op totdat je nog een strookje van het zeewier ziet
- Trek vervolgens het bamboematje terug en rol nogmaals maar nu steviger
- Snijd de opgerolde sushi in hapklare stukjes
- Serveer de sushi met sojasaus, wasabi en Gari (ingelegde sushi gember)
Details
Tip: Voordat je met de rijst aan de slag gaat kun je je handen even nat maken met water zodat de rijst niet aan je vingers blijft plakken.
Benodigdheden
Sushi matjes