Sushirolletjes met Tonijn

0
1672
sushirolletjes-met-tonijn
sushirolletjes-met-tonijn
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 6

Ingrediënten

  • 350gr tonijnfilet
  • 3 kopjes (ongeveer 175gr) bereide sushi rijst
  • 6 vellen nori (gedroogd zeewier)
  • 6 theelepels sesamzaadjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 komkommer in dunne reepjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Snijd de tonijnfilet in lange platte repen en mix het met de mayonaise en chilipoeder
  2. Leg een vel nori (gedroogd zeewier) met de glanzende kant naar beneden op een bamboe mat
  3. Spreid een half kopje gekookte sushi rijst (klik hier voor de bereidingswijze) evenredig uit over het vel zeewier maar laat aan een de bovenste en onderste uiteindes twee centimeter vrij
  4. Strooi een theelepel sesamzaad over de sushi rijst
  5. Plaats een kwart van de gemarineerde tonijn in de lengte op de rijst
  6. Leg een kwart van de komkommerreepjes in de lengte op de rijst naast de tonijn
  7. Rol nu het bamboematje op totdat je nog een strookje van het zeewier ziet
  8. Trek vervolgens het bamboematje terug en rol nogmaals maar nu steviger
  9. Snijd de opgerolde sushi in hapklare stukjes
  10. Serveer de sushi met sojasaus, wasabi en Gari (ingelegde sushi gember)

Details

Tip: Voordat je met de rijst aan de slag gaat kun je je handen even nat maken met water zodat de rijst niet aan je vingers blijft plakken.

Benodigdheden

Sushi matjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here