Bereidingstijd: 110 minuten
Personen: 1
Deze zelfgemaakte Taartbodem voor Ongebakken Taart maak je voor zoete taarten zoals cheesecake, vruchtentaart en MonChou taart.
Ingrediënten
- 300gr bloem
- 1 theelepel zout
- 100gr kristalsuiker
- 120gr boter
- 1 eierdooier
- 60ml water
Bereidingswijze
- Meng de bloem, het zout en de suiker door elkaar
- Kneed de boter met je vingers door het mengsel tot het kruimelig wordt
- Voeg de eierdooier en het water toe en kneed het tot een deegbal
- Wikkel de bal in plastic folie en leg het minstens een uur in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm van ongeveer 30cm doorsnee in
- Bestrooi je werkblad en een deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een grote plak van ongeveer 5mm dikte
- Leg het deeg in de taartvorm en druk het zachtjes aan met je vingers tegen de bodem en de rand
- Verwijder eventueel het overtollige deeg
- Prik de bodem in met een vork
- Leg bakpapier over de bodem en vul het met droge bonen of linzen. Deze baktechniek heet blind bakken en wordt onder andere gedaan zodat de bodem niet gaat opbollen tijdens het bakken
- Bak de taartbodem 30 minuten in de voorverwarmde oven tot deze lichtbruin wordt aan de rand van de taartbodem
- Haal de bodem uit de oven en verwijder het bakpapier met de bonen
- Laat de taartbodem helemaal afkoelen voordat je deze verder verwerkt
Details
Tip: De bonen of linzen die je gebruikt voor het blind bakken kun je niet meer eten maar wel nog een keer gebruiken voor blind bakken.
Benodigdheden
Oven, taartvorm van ongeveer 30cm doorsnee