Bereidingstijd: 110 minuten
Personen: 1
Deze zelfgemaakte Taartbodem gebruik je voor zoete taarten zoals appeltaart.
Ingrediënten
- 300gr bloem
- 1 theelepel zout
- 100gr kristalsuiker
- 120gr boter
- 1 eierdooier
- 60ml water
Bereidingswijze
- Meng de bloem, het zout en de suiker door elkaar
- Kneed de boter met je vingers door het mengsel tot het kruimelig wordt
- Voeg de eierdooier en het water toe en kneed het tot een deegbal
- Wikkel de bal in plastic folie en leg het minstens een uur in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm van ongeveer 30cm doorsnee in
- Bestrooi je werkblad en een deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een grote plak van ongeveer 5mm dikte
- Leg het deeg in de taartvorm en druk het zachtjes aan met je vingers tegen de bodem en de rand
- Verwijder eventueel het overtollige deeg
Benodigdheden
Oven, taartvorm van ongeveer 30cm doorsnee