Taartbodem

0
3759
taartbodem
taartbodem
Bereidingstijd: 110 minuten
Personen: 1

Deze zelfgemaakte Taartbodem gebruik je voor zoete taarten zoals appeltaart.

Ingrediënten

  • 300gr bloem
  • 1 theelepel zout
  • 100gr kristalsuiker
  • 120gr boter
  • 1 eierdooier
  • 60ml water

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, het zout en de suiker door elkaar
  2. Kneed de boter met je vingers door het mengsel tot het kruimelig wordt
  3. Voeg de eierdooier en het water toe en kneed het tot een deegbal
  4. Wikkel de bal in plastic folie en leg het minstens een uur in de koelkast
  5. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm van ongeveer 30cm doorsnee in
  6. Bestrooi je werkblad en een deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een grote plak van ongeveer 5mm dikte
  7. Leg het deeg in de taartvorm en druk het zachtjes aan met je vingers tegen de bodem en de rand
  8. Verwijder eventueel het overtollige deeg

Benodigdheden

Oven, taartvorm van ongeveer 30cm doorsnee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here