Taco’s Met Tilapia Rode Kool En Avocado

1
2184
tacos-met-tilapia-rode-kool-en-avocado
tacos-met-tilapia-rode-kool-en-avocado
Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 4

Klik hier voor meer Tacorecepten

Taco’s met tilapia

Taco’s met tilapia is een populair gerecht dat heerlijk en gemakkelijk te bereiden is. Tilapia is een milde, witte vis die rijk is aan eiwitten en vitamines, zoals vitamine B12 en niacine. Het is ook een goede bron van mineralen, zoals fosfor en selenium. Tilapia bevat weinig vet en calorieën en is daarom een gezonde keuze voor mensen die willen afvallen of hun voeding willen verbeteren.

Om tacos met tilapia te maken, begin je met het bereiden van de vis. Marineer de tilapiafilets in een mengsel van limoensap, olijfolie, knoflook en kruiden naar keuze. Bak vervolgens de vis in een pan tot hij gaar is en uit elkaar valt.

Terwijl de vis gaart, kun je de taco’s voorbereiden. Verwarm de tortilla’s kort in een droge pan of in de magnetron. Vul vervolgens elke tortilla met een portie van de gebakken tilapia, fijngehakte kool of sla, gehakte tomaat, gehakte ui en gehakte koriander. Voeg een scheutje limoensap toe en top de taco’s af met een saus naar keuze, zoals guacamole of salsa.

Taco’s met tilapia zijn niet alleen heerlijk en voedzaam, maar ook veelzijdig en aanpasbaar aan persoonlijke voorkeuren. Je kunt experimenteren met verschillende soorten groenten en toppings, of de tilapia vervangen door een andere soort vis of vlees. Bovendien zijn taco’s een leuke en informele manier om samen met vrienden of familie te eten en te genieten van een gezonde maaltijd.

In het kort zijn taco’s met tilapia een heerlijk en voedzaam gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. Tilapia is een gezonde en smakelijke vis die rijk is aan eiwitten, vitamines en mineralen. Het gerecht is aanpasbaar en kan worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren. Taco’s met tilapia zijn een geweldige optie voor een gezonde en informele maaltijd die iedereen zal waarderen.

Taco's Met Tilapia Rode Kool En Avocado is een gemakkelijk snel te bereiden gerecht. Op deze manier maak je van je visgerecht een heerlijk internationaal recept met een Mexicaans tintje! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 500gr Tilapia filet
  • 1 limoen, door de helft gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 400gr fijngesneden rode kool
  • 1/2 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • een handje fijngesneden koriander
  • 8 taco schelpen
  • 1/2 avocado, geschild, ontpit en in kleine plakjes gesneden
  • zoete chilisaus
  • zure room

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Leg de Tilapia filet in een schaal, pers een halve limoen uit boven de vis en marineer het met de fijngehakte knoflook, gemalen komijn en chilipoeder
  3. Besprenkel de filet met een eetlepel plantaardige olie, zeezout en peper, haal de filets een paar keer door de marinade en zet het opzij
  4. Doe de rode kool samen met de rode ui en koriander in een grote kom en pers een halve limoen uit boven de kom
  5. Besprenkel het geheel met een eetlepel plantaardige olie, zeezout en peper en hussel het door elkaar
  6. Haal de Tilapia filet na 10 minuten uit de marinade en bak deze in ongeveer 4 minuten aan beide kanten gaar in een koekenpan
  7. Verwarm ondertussen de taco schelpen voor ongeveer 2 tot 3 minuten in de voorverwarmde oven
  8. Haal de taco's uit de oven en vul deze met een paar stukjes gebakken Tilapia filet, een klein handje rode koolsalade en een paar plakjes avocado
  9. Garneer de gevulde taco's met zoete chilisaus en/of zure room naar wens

Benodigdheden

Oven

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here