Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 4
Taco's Met Tilapia Rode Kool En Avocado is een gemakkelijk snel te bereiden gerecht. Op deze manier maak je van je visgerecht een heerlijk internationaal recept met een Mexicaans tintje! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 500gr Tilapia filet
- 1 limoen, door de helft gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 2 eetlepels plantaardige olie
- zeezout
- vers gemalen zwarte peper
- 400gr fijngesneden rode kool
- 1/2 rode ui, in dunne ringen gesneden
- een handje fijngesneden koriander
- 8 taco schelpen
- 1/2 avocado, geschild, ontpit en in kleine plakjes gesneden
- zoete chilisaus
- zure room
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Leg de Tilapia filet in een schaal, pers een halve limoen uit boven de vis en marineer het met de fijngehakte knoflook, gemalen komijn en chilipoeder
- Besprenkel de filet met een eetlepel plantaardige olie, zeezout en peper, haal de filets een paar keer door de marinade en zet het opzij
- Doe de rode kool samen met de rode ui en koriander in een grote kom en pers een halve limoen uit boven de kom
- Besprenkel het geheel met een eetlepel plantaardige olie, zeezout en peper en hussel het door elkaar
- Haal de Tilapia filet na 10 minuten uit de marinade en bak deze in ongeveer 4 minuten aan beide kanten gaar in een koekenpan
- Verwarm ondertussen de taco schelpen voor ongeveer 2 tot 3 minuten in de voorverwarmde oven
- Haal de taco's uit de oven en vul deze met een paar stukjes gebakken Tilapia filet, een klein handje rode koolsalade en een paar plakjes avocado
- Garneer de gevulde taco's met zoete chilisaus en/of zure room naar wens
Benodigdheden
Oven
Dit is zooooo heerlijk.
Is ondertussen het favoriete eten van puberzoon!